blog_1

Nežina dekliščina

Letos sem imela čast organizirati dekliščino moji najboljši prijateljici Neži!!

In ker sem na lastni koži izkusila, da to ni lahka naloga (in da na spletu ni ravno veliko informacij na to temo) bom s tabo delila mojo izkušnjo. Spodaj boš izvedela 5 pravil za organizacijo dekliščine.

1. Zlato pravilo

Zelo pomembno je, da se pri nevesti pozanimaš o njenih željah. Če se bo nevesta imela dobro, se bodo tudi ostale udeleženke. Če ne se lahko zabava zelo hitro konča.  Šele ko imaš vse točne informacije, lahko začneš z organizacijo.

2. Datum

Ko sem izvedela vse nevestine želje, sem se pozanimala o povabljenkah. Skupaj nas je bilo enajst. Nato pa sem določila datum. Nekako sem imela srečo v nesreči. Zaradi korone je prvi datum odpadel, potem pa sem na vse ali nič določila »skrivni« datum. Ker je bil ta dan rezerviran za poroko (odpadla zaradi korone) so bile  vse punce proste in pripravljene za akcijo.

Tatujčke lahko poiščeš v spletni trgovinici. Zlate, rose gol ali jih natisnem po želji.

3. Skrivna dekliščina

Naslednja pomembna stvar pri »skrivni« dekliščini je: NUJNO povejte ženinu kaj se dogaja. Da nevesta ne bo na ta dan že zasedena, to bi pa bilo nerodno 🙂

4. Povezanost

Z vsem udeleženkam (razen nevesto) je dobro, da ste v stiku in se dogovarjate, razdelite delo in izmenjujete ideje. Najboljše za to je aplikacija za pogovore, Messenger ali Viber.

Da je organizacija na enem mestu, lahko ustvarite dokument na Google Drive, katerega delite s puncami. Jaz sem imela dokument razdeljen po  sklopih: okraski, naloge, ne pozabi, časovnica in stroški.

OKRASKI

Tukaj določite temo zabave. Barvo majic, barva okraskov, barva krožnikov in kozarčkov.

Me smo imele roza majčke (nevesta seveda belo) z napisom nevestina straža. Majice smo prinesle na dekliščino, nevesta pa nam je za nalogo morala zalikati napis. Super okraske lahko najdeš v spletni trgovinici. Res super paketek, ki vsebuje vse potrebno za samo 29,90 €, link tukaj.

NALOGE

Skupaj z udeleženkami se posvetujte o idejah za naloge. Vse zberite na enem mestu, to vam bo kasneje olajšalo izbiro.

ČASOVNICA

Prvo sem v grobem napisala dogajanje po urah. Na začetku je najboljše napisati stvari ki so očitne, čas za zajtrk/kosilo/večerjo, čas za vožnjo, itd. Temu so sledile izbira nalog in zapolnitev vmesnega časa.

NE POZABI 

Zapiši stvari na katere ne smete pozabiti na dan dekliščine. Na primer rekviziti za igre, zvočnik ali fotoaparat. Predlagam, da si ga natisnete, jaz sem pol stvari pozabila.

STROŠKI

Ko je časovnica natančno dodelana, se lahko lotite stroškov. Poskusite pomisliti čisto na vse. Naš stroškovnik je bil – razen hrane in pijače, za katero smo zapravile malo več – kar točen.

O denarju se nihče rad ne pogovarja. Ampak je veliko boljše, da se dorečejo stvari prej, kot pa med dogodkom. Preden se karkoli potrdi (rezervacija nastanitve, hrana) se posvetujte z udeleženkami. Vprašajte jih, če si lahko privoščijo in če se strinjajo s stroški. To je najboljše narediti v zasebnem sporočilu, saj veste, včasih se je zelo nelagodno javno pogovarjati o denarju.

Prijateljica je uredila nastanitev. Zelo priporočam Hostel Portorož z najlepšim razgledom in zelo prijaznim gostiteljem (+ odličen zajtrk).

Ker se ni točno vedelo ali bo »konec« korone ali ne je bila rezervacija nastanitve zadnja stvar, priporočam, da v »normalnih« okoliščinah to storite najprej.

5. Darilo

Del dekliščine je tudi darilo. Darilo mora imeti nek pomen, najboljše je, če nevesta ob prejetju kar malce zajoka od sreče. Dolgo sem si razbijala glavo, kaj naj ji podarimo… ogrlico, zapestnico, denar.

Pa smo s puncami prišle na idejo “revije o nevesti”, podobno kot kakšna fotoknjiga. Tako ima naša nevesta spomin na vse dogodivščine in tudi na dekliščino. Ampak ker nikjer nisem našla fotoknjige po mojem okusu sem ustvarila kar svojo. To ni navadna fotoknjiga, je kot nekakšna knjigica prijateljic. Ko je naša nevesta to pregledovala je komaj  zadrževala solze. Tako da je bil želen učinek dosežen, JUHU.

Unikatna knjiga o nevesti

Tukaj si lahko preberete več o  tej knjigici.

Upam, da so ti moji nasveti organizacije dekliščine bili kaj v pomoč in da si dobila kakšno novo idejo. Daleč od tega, da sem profesionalna organizatorka, lahko pa napišem stvari iz lastnih izkušenj in upam, da sem ti lahko kaj pomagala.

Shopping Cart