7-pravil-za-dobro-dekliscino

8 pravil za organizacijo dekliščine

V tem blogu o dekliščini opišem, kako ohraniš nevesto srečno in sebe zdravo, ko organiziraš nevestino zadnjo zabavo.

Misliš, da je izpeljati nepozabno dekliščino lahka naloga, ampak žal ni tako enostavno. Veliko je organizacije in komunikacije, kar je lahko pravi izziv, ko imaš opravka z večimi puncami in nevesto, katere urnik je pred poroko že zelo natrpan. Najlažji način, da “ne znoriš”: začni zgodaj, naredi dobro raziskavo in bodi prilagodljiva.

1. Pravi čas dekliščine

Ni strogega pravila o tem, kdaj organizirati zabavo, vendar je približno mesec dni pred poroko dober časovni okvir – ni tako blizu poročnega dne, da bi bila nevesta preveč pod stresom ali preveč zaposlena za sproščeno zabavo.

2. Seznam gostov

Čeprav želiš, da večina podrobnosti ostane presenečenje, moraš bodočo nevesto vprašati, koga želi povabiti in nato izslediti vse njihove e-poštne naslove in telefonske številke (najlažji način za komunikacijo se mi zdi še vedno fb aplikacija za sporočila). 

3. Zabava za nevesto

Zapomniti si moramo, da je zabava za nevesto in da nekatere ženske sanjajo o nori zabavi v nočnem klubu in pitju skozi penis slamice, druge pa o mirnem dnevu z masažami in lepo pogostitvijo. Pomisli na osebnost svoje prijateljice in poskusi načrtovati nekaj, za kar veš, da bi rada počela, naj bo to ogled vinske kleti, nora zabava ali karaoke v lokalnem kraju. Če nisi prepričani, jo vprašaj!

4. Določite proračun

Z drugimi družicami se pogovorite o tem, koliko si lahko vsaka od vas privošči za noč. (Ne pozabite, da nevesta ne plača ničesar; njene stroške vštejte v proračun.) Če že vnaprej veš koliko denarja lahko zapravite za zabavo, ti bo to olajšalo organizacijo.

5. Ne obremenjuj se z darili

Darila niso potrebna za dobro zabavo. Obstaja napačno prepričanje, da mora vsaka dejavnost, povezana s poroko, vključevati darila. Seveda je lahko zabavno gledati, kako nevesta odpira škatlo za škatlo vseh vrst spodnjega perila, vendar to zagotovo ne bi smelo biti obvezen del večera.

6. Določite datum

Ko določiš datum to sporoči ostalim. Poskusi sporočiti vsaj dva meseca pred zabavo, da imajo ljudje čas, da si organizirajo svoj urnik. Tukaj bi bil tudi čas, da omeniš pričakovan denarni prispevek na osebo. Da kasneje ne bi prišlo do slabe volje.

7. Ne pozabite na prevoz

Glede na to kakšna bo vaša zabava, boste morda želeli najeti limuzino, avtobus… Važno je, da imate način za varen prevoz domov, saj ki bodo najverjetneje pila vso noč. 

8. Določite smernice za družbene medije

Vsi si ne želijo, da bi bila vsaka podrobnost njihovega življenja objavljena na Facebooku. Si predstavljate sliko res norega žura, zjutraj pa to vidi vaš šef. Preden se noč začne, se o tem pogovorite in dogovorite kaj se lahko objavi in kaj ne.

Shopping Cart